WAT IS HNST MARMERSTONE?

Marmerstone is een exclusieve, naadloze natuurstenen vloerbedekking bestaande uit echte marmerkorrels, epoxyhars en verharder.

Hoe wordt Marmerstone gelegd?

Marmerkorrels, epoxyhars en verharder worden op het leg-adres samengevoegd tot een goed doormengde massa. Deze wordt vervolgens handmatig met vloer-spanen aangesmeerd tot een egale, naadloze vloer ontstaat.

Wat voor ondergrond is er nodig?

Marmerstone kan op iedere vormvaste ondergrond, zowel binnen als buiten worden aangebracht. Dus ook op een houten ondervloer (zie technische informatie), of na impregneren direct over plavuizen en tegels. De ondervloer moet stof-, vocht- en vetvrij worden opgeleverd. Het spreekt voor zich dat de ruimten waarin de vloer moet worden aangebracht geheel leeg dienen te zijn.

Hoe lang duurt het aanbrengen van een Marmerstone vloer?

De tijd die nodig is voor het leggen van een Marmerstone vloer is vanzelfsprekend afhankelijk van het aantal vierkante meters en de situatie bij u ter plaatse. In het algemeen kan echter worden gesteld dat het aanbrengen van een Marmerstone vloer niet langer dan een  tot twee werkdagen in beslag neemt. Als u de vloer laat sealen (dichtzetten) komt daar een dag extra bij.

Wanneer mag de vloer in gebruik worden genomen?

Marmerstone is in principe na 24 uur beloopbaar. Omdat de uitharding evenwel afhankelijk is van omstandigheden als vochtigheid, temperatuur en ventilatie, is het verstandig de vloer tot twee dagen na oplevering te ontzien.

Wat te doen met losse marmerkorrels?

Wanneer u uw Marmerstone vloer eenmaal in gebruik neemt, zult u merken dat een aantal marmerkorrels van de vloer los komt. Te vergelijken met het pluizen van nieuw tapijt. Het zijn de marmerkorrels die bij het aanbrengen van de vloer los boven het loopvlak zijn blijven liggen. Om onnodige beschadiging van de vloer te voorkomen dient u deze korrels wel onmiddellijk met de stofzuiger te verwijderen.

Hoe voelt Marmerstone aan?

Omdat voor Marmerstone de marmerbrokken worden getrommeld is de vloer allesbehalve scherp. Dankzij de toevoeging van hoogwaardige epoxyharsen is Marmerstone ook niet koud, in tegenstelling tot een authentieke marmervloer.

Is Marmerstone kleurecht?

Ja en nee. Geen enkel materiaal is voor de volle honderd procent kleurecht. Dus ook Marmerstone niet. Echter voor Marmerstone worden uitsluitend epoxyharsen gebruikt die voldoen aan de allerhoogste specificaties volgens DIN- en ASTM-normen. Verkleuringen door inwerking van vuil (zoals bij de originele marmervloer) zijn bij Marmerstone niet denkbaar, omdat iedere marmerkorrel omhuld is door een epoxy-coating.

HOEVEEL ONDERHOUD VERGT EEN MARMERSTONE VLOER?

Een kort maar alleszeggend antwoord: weinig!

Door de struktuur van het loopvlak wordt alle inloopvuil onzichtbaar in de poriën van uw Marmerstone vloer vastgehouden. Af en toe stofzuigen is dan ook meer dan voldoende. Immers, omdat stof en vuil veilig zitten opgeborgen, loopt u geen enkel risico dat de vervuiling wordt uitgelopen naar andere ruimten. Klevende of in het zicht lopende verontreinigingen (b.v. mayonaise of rode wijn) kunnen eveneens eenvoudig worden verwijderd. Het loopvlak dient eerst te worden afgenomen met een vochtige dweil en vervolgens te worden nageborsteld met ruim warm water. Het groot onderhoud één á tweemaal per jaar is een kwestie van schrobben met water en een reinigings-product. Even laten inweken en het sopwater vervolgens verwijderen met een waterstofzuiger. Naspoelen met schoon water en nogmaals weg-zuigen. Dat is alles. Hardnekkige verontreiniging kunt u natuurlijk ook direct op deze wijze aanpakken.

Offerte aanvragen?

Stuur ons een e-mail:

info@hetnieuwestenentijdperk.nlContact

Het Nieuwe Stenen Tijdperk
Zuiderzeestraatweg 564
8091 CW Wezep
Tel. (038) 376 92 94
Fax. (038) 376 00 85
E-mail: info@hetnieuwestenentijdperk.nl