Wat is grindtapijt?

Grindtapijt is een esthetische vorm van vloerbedekking bestaande uit een naturel of gekleurd grind, epoxyhars en verharder.

Hoe wordt een grindvloer gelegd?

Grind, epoxyhars en verharder worden op het leg-adres samengevoegd tot een goed doormengde massa. Deze wordt vervolgens handmatig met vloer-spanen aangesmeerd tot een egale, naadloze vloer ontstaat.

Wat voor ondergrond is er nodig?

Grindtapijt kan op iedere vormvaste ondergrond, zowel binnen als buiten worden gelegd (buiten alleen naturel grind,  marmerstone of PU ingekleurd grind). Dus ook op een houten ondervloer(zie technische informatie), of na impregneren direct over plavuizen en tegels. De ondervloer moet stof-, vocht- en vetvrij worden opgeleverd. Het spreekt voor zich dat de ruimten waarin de vloer moet worden aangebracht geheel leeg dienen te zijn.

Hoe lang duurt het aanbrengen van een grindtapijt?

De tijd die nodig is voor het leggen van grindtapijt is vanzelfsprekend afhankelijk van het aantal vierkante meters en de situatie bij u ter plaatse. In het algemeen kan echter worden gesteld dat het aanbrengen van een grindtapijt niet langer dan één à twee werkdagen in beslag neemt.

Wanneer mag de vloer in gebruik worden genomen?

Grindtapijt is in principe na 24 uur beloopbaar, en na 48 uur belastbaar, als de omgevingstemperatuur minimaal 18°C bedraagt. Na 7 dagen is de vloer volledig uitgehard.

Wat te doen met losse grindkorrels?

Wanneer u eenmaal op uw grindvloer leeft , zult u merken dat een aantal grindkorrels van de vloer loskomt. Te vergelijken met het pluizen van nieuw tapijt. Het zijn de grindkorrels die bij het aanbrengen van de vloer boven het loopvlak zijn blijven uitsteken. Om onnodige beschadiging van de vloer te voorkomen dient u de vloer goed te stofzuigen.

Hoe voelt grindtapijt aan?

Omdat voor grindtapijt speciaal geselecteerde grindsoorten worden gebruikt is de vloer allesbehalve scherp. Dankzij de toevoeging van hoogwaardige epoxyharsen is grindtapijt ook niet koud, in tegenstelling tot bijvoorbeeld plavuizen, tegels en marmervloeren.

Is grindtapijt kleurecht?

Ja en nee. Geen enkel gekleurd materiaal is voor de volle honderd procent kleurecht. Dus ook grindtapijt niet. Echter voor grindtapijt worden uitsluitend kleurpigmenten en epoxyharsen gebruikt die voldoen aan de allerhoogste specificaties volgens DIN- en ASTM-normen. Verkleuringen door inwerking van vuil (zoals bij tapijt en marmer) zijn bij grindtapijt niet denkbaar, omdat iedere grindkorrel omhuld is door een epoxy-coating en deze geen vuil opneemt.

Hoeveel onderhoud vergt een grindtapijt?

Een kort maar alles zeggend antwoord: weinig!
Door de structuur van het loopvlak wordt alle inloopvuil onzichtbaar in de poriën van uw grindtapijt vastgehouden. Af en toe stofzuigen is dan ook meer dan voldoende. Immers, omdat stof en vuil veilig zitten opgeborgen, loopt u geen enkel risico dat de vervuiling wordt uitgelopen naar andere ruimten. Klevende of in het zicht lopende verontreinigingen (b.v. mayonaise of rode wijn) kunnen eveneens eenvoudig worden verwijderd. Het loopvlak eerst  afnemen met een vochtige doek en vervolgens met ruim warm water de vlek weg borstelen. Het groot onderhoud één á tweemaal per jaar is een kwestie van schrobben met water en een reinigingsproduct. Even laten inweken en het vuile water vervolgens verwijderen met een waterstofzuiger of schrob-zuigmachine (te huur in Wezep). Naspoelen met schoon water en nogmaals weg-zuigen. Dat is alles. Hardnekkige en/of grootschalige verontreinigingen kunt u natuurlijk ook direct op deze wijze aanpakken.

LET OP: u mag deze vloeren niet met een stoomreiniger schoonmaken, dit tast de epoxy laag aan!!

Offerte aanvragen?

Stuur ons een e-mail:

info@hetnieuwestenentijdperk.nlContact

Het Nieuwe Stenen Tijdperk
Zuiderzeestraatweg 564
8091 CW Wezep
Tel. (038) 376 92 94
Fax. (038) 376 00 85
E-mail: info@hetnieuwestenentijdperk.nl